Rumble in the jungle - Reisverslag uit Cairns, Australië van Judith Maas - WaarBenJij.nu Rumble in the jungle - Reisverslag uit Cairns, Australië van Judith Maas - WaarBenJij.nu

Rumble in the jungle

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Judith

14 November 2008 | Australië, Cairns

G'day again,

Alweer een bericht? Jep, alweer. We snappen dat het heel vervelend voor jullie is om weer te lezen, maar met de outback en het Red Centre voor de boeg, zal er de komende week weinig nieuws van ons komen.

We zitten nu in Cairns, een leuk stadje in het Noord-Oosten. Onze auto staat bij de garage. Niet schrikken, het is maar een onderhoudsbeurt. De olie wordt even ververst en dan kunnen we weer over de highway blazen.

Meteen na het laatste bericht begon het te regenen. Gelukkig blijkt het natte seizoen nog niet te zijn begonnen, want de afgelopen dagen hebben we de zonnebrand weer kunnen gebruiken.

De kale vlaktes zijn ingeruild voor de Wet Tropics, waar bananen groeien in plaats van suikerriet. In de bush bush is het prettig zwemmen in swimholes en rockpools tussen de watervallen. Je zwemt er nooit alleen, want er is altijd wel een Goanna (hagedis) of bushturkey in de buurt.

We bekijken ook de hoogste waterval van het zuidelijk halfrond, de Wallaman Falls. En zo'n 270 meter is inderdaad best een eindje. Onderweg zoeken we de Cassowary, een vreemde emu-variant. Helaas vinden we alleen een kudden half wilde koeien en een zeldzame muskusratkangoeroe op ons pad.

Van de bergjes rijden we naar Mission Beach. Het goud-gele strand omringt met palmen is zo'n typisch TV-strand. Niet echt onplezierig om even bij te komen dus. Vanwege stingers is zwemmen in deze gebieden echter verboden.

Van het strand af slingeren we weer wat dieper de regenwouden in naar Paronella Park. In de jaren '30 heeft een Sjanjaard daar een kasteeltje en park aangelegd met z'n laatste penny's. Nu is het door overstromingen en een orkaan nog maar een ruine met veel mos. Maar het verhaal is leuk en eigenlijk is het er best romantisch. Zeker als 's nachts de bouwval is verlicht.

We zijn nu over de helft van onze tocht en we doen redelijk ons best om als een Aussie door het leven te gaan. Zo werpen we wel eens een boomerang (en natuurlijk raakt ie ook onze eigen auto) en bakken we kangoeroevlees op de barbie (BBQ). Helaas smaakt het vetarme, proteinerijke vlees het zelfde als een levend beest ruikt.

Juud en Teun zouden Juud en Teun niet zijn, als er niet iets kapot zou gaan. Dat keer lijkt tent nummer 3 ons in de steek te laten. De buitenrits heeft het begeven. Hopelijk blijft het de komende 2 maanden droog, want dan is er niks aan de hand. Anders moeten we misschien een 4e tent op de kop gaan tikken.

Tot de volgende keer,

Groetjes Juud en Teun

• 14 November 2008 - 14:39

Trick:

Jeetje, alweer veel meegemaakt. Jullie doen echt veel in de beschikbare tijd, echt super joh.

Ik ben wel erg benieuwd naar de foto's als ik eerlijk ben. Die waterval lijkt me echt zo vet. Nou ja, volgens mij zijn we wel een dagje zoet met foto's kijken als jullie terugkomen.

Veel plezier nog verder en we houden contact!

Groeten uit het regenachtige donkere Nederland.

Trick

• 14 November 2008 - 15:29

Bopsteeg:

Hey broer[tje]. Ik lag nog lekker in mn nest toen je vanmorgen belde. Dagje vrij...Ik zie nu eindelijk die geweldige stationbak van jullie. Ik hoop als jullie terugkomen ook een nieuwe aan te kunnen schaffen. Mag jij de megane hebben voor een vriendenprijsje :P

Gr Bopsteeg

• 16 November 2008 - 03:05

Teun:

Hey bro,

Dat moet dan wel heel vriendschappelijk zijn, want mijn centjes zijn opperdepop.

Foto's wil nog niet lukken. Misschien dat jullie over een paar weekjes een hele zooi kunnen zien. Nu naar de middle of nowhere. See ya!

• 16 November 2008 - 18:48

Jeanne:

Hoi Teun en Judith,

Natuurlijk volgen wij jullie ook. We zijn erg benieuwd naar jullie verhalen en foto;s.
    Super wat je allemaal ziet en meemaakt. Geniet er nog maar even van. 't is zo voorbij!!

• 16 November 2008 - 19:05

Dopsteeg:

het is dat jullie foto's maken, anders zou ik er niks van geloven met jullie levendige fantasie :-).

Het zijn in ieder geval spannende dagen. Ik heb vandaag een kudde hele rustige koeien gezien. zie www.koeienrusthuis.nl. Je snapt wel dat noor iets moest doen voor school.

• 16 November 2008 - 19:06

Dopsteeg:

• 17 November 2008 - 18:08

Simone:

hopelijk kunnen jullie weer vooruit met de financiele injectie. Wordt straks wel 7 dagen, 24 uur per week/dag werken he Judith.
    Heerlijk dat het allemaal zo goed gaat. Bevielen de schone kleren wel of waren jullie het ontwent.
    wat dat betreft zijn jullie zo aan elkaar gewaagd maar ik denk met alles anders zouden jullie het niet zo uithouden met z'n tweetjes.
    Geniet nog maar volop van alle mooie en leuke dingen. Straks weer heel wat herinneringen en ervaringen rijker.
    Liefs, Simone

• 17 November 2008 - 20:28

Barbara:

Hoi luitjes,

Ik volg jullie avontuur en vermaak me, net als zoveel anderen, met jullie verhalen. Deze keer zowaar een hééééél lang verhaal. Blijkbaar begint het besef weer te komen dat er heel wat tegenvoeters op deze aardkloot rondlopen en kan een van jullie (ik denk Teun) zich even wat langer met deze achterblijvers bezighouden. Ik herken het wel dat als je weg bent de anderen niet uit het hart, maar wel even uit het dagelijks beeld zijn.
    Judith en Teun, geniet er nog van ook al voelt het misschien al een beetje als aftellen als je de helft er op hebt zitten. Dan bedenk maar dat je nog altijd meer tijd hebt dan menig vakantie van een ander.

liefs,

Barbara (en Willem)

• 21 November 2008 - 19:22

Johan:

Yo daar,

Als je toevallig in Melbourne bent vanavond, en als je nog een beetje cultuur wilt opsnuiven, onze hollandse André Rieu schijnt er op te treden voor 500 man :P

Maar jullie rijden nu waarschijnlijk door de Outback. Jullie hebben groot gelijk. Het zal daar een stukje warmer zijn als hier in nederland (plunminus 0 graden wind regen hagel en sneeuw). Voor de rest gaat het hier wel goed, kleine winterdepressie, maar goed. Met de kerst maar weer een warmer land opzoeken.

Geniet van jullie reis en slaap wat meer in die mooie auto om kosten te sparen, volgens mij is die groot genoeg voor jullie, helemaal zo slecht nog niet, neem dat maar van mj aan, gewoon banken plat en matrasje erin. Daarbij heb je ook nog eens die tent niet nodig, scheelt je ook weer een uitgave,

Cheers

• 21 November 2008 - 19:24

Johan:

61 dagen geleden? wtf! we hebben het hier over VANDAAG, wo 21 nov 2008. Wie mailt de admin?